Ahmed's Verhaal: Hoop in het zicht van tegenspoed

Slechts 10 jaar oud, heeft Ahmad al meer obstakels en gevaar overwonnen dan veel mensen  in hun hele leven. Ondanks het verlies van zijn oudere broer vijf maanden geleden tijdens een luchtaanval, en ondanks het leven in de verscheurde stad Allepo onder constante raket aanvallen heeft Ahmad zijn glimlach nooit verloren. Zijn woorden zijn altijd optimistisch geweest en de kracht die hij bezit is ongeëvenaard - zelfs na het slachtoffer te worden van een explosie die een granaatscherf in zijn rug boorde. 

Toen Ahmad's broer, Ismail, overleed, verliet Ahmad de school om zijn familie te helpen ondersteunen en begon te werken in een drukkerij. Op de ochtend van 27 februari - drie maanden na de start van zijn job - merkte Ahmad dat het geluid van gevechtsvliegtuigen ongewoon hard was, hij verborg zich snel onder een tafel, en even later hoorde hij een grote explosie aan overkant van de straat. Hij herinnert zich dat granaatscherven en fragmenten overal in het rond vlogen, en uiteindelijk een boorde er zich een granaatscherf in zijn onderrug. 

Paramedici brachten de 10-jarige snel over naar de pediatrie afdeling van het Bab al Hawa ziekenhuis, waar hij de juiste zorg ontving en reeds een aantal succesvolle operaties onderging om zijn verwondingen te behandelen. Ahmad is op weg om te herstellen en hoewel er nog een lange weg te gaan is, blijft hij optimistisch en hoopvol en zijn glimlach blijft de kamers van Bab al Hawa ziekenhuis opfleuren.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect