Breaking: Idlib Bombardement- "Drie kinderen stierven die op de spoed lagen in het Bab Al Hawa Ziekenhuis"

Op 31 mei 00:15, Idlib, Syrië - Zware luchtbombardementen in de openbare ruimtes van de provincie Idlib, waaronder de gebouwen grenzend aan het Idlib Openbaar Ziekenhuis (Al Watani) wat resulteerde in een evacuatie en de volledige sluiting van de ziekenhuizen in de omgeving.

“ Drie kinderen overleden liggend op de spoed afdeling van het Bab al Hawa Ziekenhuis, we zijn niet uitgerust om zo veel levensbedreigende verwondingen in één keer te behandelen. "- Dr. Ahmad Dbais Trauma en Ziekenhuis directeur van Idlib.

Minstens 23 mensen werden gedood en meer dan 300 gewond zijn geraakt in deze aanval. Veel van de gewonden die kritische medische zorg nodig hebben gaan naar het Bab al Hawa Ziekenhuis (UOSSM's grootste ziekenhuis op 1 uur rijden). Het Bab Al Hawa ziekenhuis is het grootste in de provincie en wordt overspoeld met trauma letsels als gevolg van de aanvallen.

Medisch personeel vreest dat ze geviseerd worden en niet in staat om aan het werk te gaan vanwege de gevaarlijke omstandigheden. Duizenden patiënten die niet in staat zijn om medische zorg te ontvangen met jonge kinderen / intensive care-patiënten als de meest kwetsbaren.

"We worden steeds ongevoeliger voor het bombarderen van burger en medische voorzieningen. Waar zijn burgers nog veilig om medische behandeling te krijgen? We moeten de regeringen vragen voor no-fly zones in de buurt van medische voorzieningen om het medisch personeel te beschermen. Artsen krijgen deze bescherming op grond van het internationaal recht en dat moet worden gehandhaafd. Ik ben bedroefd dat dit een paar dagen na de World Humanitarian Top in Istanboel gebeurde. "Dr Anas Al Kassem, voorzitter van UOSSM Canada

Vijf voertuigen van de 'Ambulance Service van Sham' werden volledig verwoest en drie anderen werden beschadigd in de aanval, wat snelle hulp verder belemmerd.

 

 

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect