BREAKING: UOSSM Canada Ondersteund Ziekenhuis Gebombardeerd: Al Marjeh

Op 29 april 2016, Toronto - Op 29 april, om 12:30, Syrische regime en de Russische luchtaanvallen bombardeerden het Al Marjeh Primary Health Care Centre, een medische faciliteit die wordt ondersteund door UOSSM-Canada, een Canadese non-profit organisatie. 

UOSSM-Canada heeft miljoenen dollars aan medische voorraden naar deze en vele andere medische voorzieningen in Syrië gestuurd in de afgelopen twee jaar. 

Het Al Marjeh Primary Health Care Centre werd volledig verwoest en markeert het tweede bombardement van een burger ziekenhuis in drie dagen. Medische voorzieningen zijn primaire doelen in de hevige luchtaanvallen op Aleppo.  

Het Al Marjeh Primary Health Care Centre werd geopend in 2014 en bediende in eigen land ontheemde mensen, ongeacht ras, religie of politieke overtuiging. Het centrum deed 46.338 consultaties sinds 2014, en 82% van de patiënten zijn vrouwen en kinderen. UOSSM-Canada & Oakville Chirurg Dr. Anas Al Kassem heeft geholpen om deze kliniek uit te baten en te ondersteunen .

"Het viseren van gezondheidscentra en ziekenhuizen is een oorlogsmisdaad. Wij veroordelen deze acties en vragen de internationale gemeenschap om te handelen en ziekenhuizen en hulpverleners te beschermen," zegt Dr Al Kassem. "Het is tijd dat de internationale gemeenschap actie onderneemt om deze misdaden tegen de menselijkheid te stoppen."
image5.jpeg

image2-2.jpeg

image1-6.jpeg

 

image6.jpeg

 "Deze aanvallen zijn gericht om mensen te pushen in het verlaten van Aleppo. De mensen maken zich zorgen over het feit dat ze belegerd, gedood worden door luchtaanvallen. In de afgelopen week, veranderde de gehele interne situatie van Aleppo - mensen begonnen te herstellen sinds het beëindigen van de vijandelijkheden, en kregen hun leven terug. Plotseling is de situatie veranderd -. voedsel, water, brandstof - alles is veranderd, "zei SAMS Turksee Belangenberhartiger Mohamad Katoub.

"Het medisch personeel is uitgeput en bang. Wat er op woensdag gebeurde was een ongekende misdaad. Een tandarts en een kinderarts werden gedood." Zei Dr Osama Abo Al Ezz, SAMS's Aleppo's coördinator en een algemeen chirurg die praktijk heeft in Aleppo. "Kinderen worden van onder het puin uitgetrokken. Dit is slechts een glimp van wat er gebeurt hier op de grond."


Dr. Mohammed Wasim Moaz, de laatst overgebleven kinderarts in het oosten van de stad Aleppo en alom beschouwd als één van de beste kinderartsen overgebleven in Syrië, werd gedood in de Al Quds aanval. Dr. Mohammed Ahmad, één van de tien tandartsen die nog in het oosten van Aleppo overbleven, werd ook gedood in de luchtaanvallen. In de afgelopen dagen zijn venijnige aanvallen en beschietingen gericht op burgers, ziekenhuizen en hulpverleners geïntensiveerd in het oosten van Aleppo, wat resulteert in meer dan 100 slachtoffers. Gemiddeld werd één Syriër elke 25 minuten gedood in de afgelopen 48 uur, en de speciale VN-gezant voor Syrië Staffan De Mistura heeft gewaarschuwd voor een dreigende "humanitaire ramp".

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect