Dr Muhammad Waseem Maaz- Hij was de laatste kinderarts in Aleppo

Beste vrienden,

Ik ben Dr Hatem, de directeur van het Kinderziekenhuis in Aleppo. Gisteravond werden, 27 medewerkers en patiënten gedood bij een luchtaanval op het Al Quds ziekenhuis in de buurt. Mijn vriend Dr Muhammad Waseem Maaz (foto), meest gekwalificeerde kinderarts van de stad, werd gedood in de aanval. 
Hij werkte in ons kinderziekenhuis gedurende de dag en dan zou hij naar het Al Quds ziekenhuis gaan om te helpen bij spoedopnames tijdens de nacht. Dr Maaz en ik brachten zes uur per dag samen door. Hij was vriendelijk, aardig en hij grapte veel met al het personeel. Hij was de liefste dokter in ons ziekenhuis. Ik ben in Turkije nu, en hij moest normaal zijn familie hier komen bezoeken nadat ik terug in Aleppo was. Hij had ze niet gezien in vier maanden.

Dr Maaz bleef in Aleppo, de gevaarlijkste stad ter wereld, vanwege zijn toewijding aan zijn patiënten. Ziekenhuizen zijn vaak het doelwit van de overheid en de Russische luchtmacht. Dagen voor Dr Maaz's leven werd genomen, sloeg een luchtaanval in op slechts 200 meter afstand van ons ziekenhuis. Als de bombardementen intenser worden, loopt de medische staf naar beneden, naar de begane grond van het ziekenhuis en dragen ze de incubators van de baby's om hen te beschermen.

Net als vele anderen, werd Dr Maaz gedood voor het redden van levens. Vandaag herdenken we Dr Maaz zijn menselijkheid en zijn moed. Gelieve zijn verhaal te delen, zodat anderen kunnen weten waarmee medici in Aleppo en in heel Syrië worden geconfronteerd. 

De huidige situatie is kritiek - Aleppo kan binnenkort worden belegerd. We hebben er nood aan dat de wereld toekijkt.

Dank u om ons in uw gedachten te houden,

Dr Hatem

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect