Emmen Rotaryclub steunt Syrische ambulances

2017-10-25_17_31_06-Emmer_Rotaryclub_steunt_Syrische_ambulances_-_emmen.nu_-_Nieuws_-_Emmen.png

Van links naar rechts: Bert Vastenburg, Harry Müller, Saleem Bachara, Ina Oosterbeek, Herman van Kesteren en Johan Blaauw. © Rotaryclub 't Loo / Eigen foto

 

Emmen - Initiatiefnemers van Rotaryclub Emmen ’t Loo overhandigden afgelopen maandag Bert Vastenburg van hulporganisatie UOSSM een cheque van 12.500 euro overhandigen ter ondersteuning van de ambulances van Aleppo.

 

Het bedrag is door verschillende activiteiten bij elkaar gebracht. Clublid Herman van Kesteren maakte jaren geleden met fietsmaatjes een tocht door het toen nog prachtige Aleppo. Aangedaan door de huidige situatie aldaar mobiliseerde hij zijn fietsvrienden die via sponsoring van een fietstocht een flink bedrag bij elkaar fietsten. Zijn contacten met Rotaryclub Stadskanaal zorgde voor een spontane bijdrage van die club. Verder bracht de Emmense club geld bijeen via een tuin-aanlegproject, de organisatie van een golftoernooi en de opbrengst van een barbecue.

'Aan alles is gebrek'

'Ambulances rijden op onbegaanbare wegen door de verwoeste stad terwijl ze worden beschoten. Eenmaal terug bij hun ziekenhuis in Aleppo - want daar gaat het over - blijkt dat een deel ervan is weggebombardeerd.' Spreker Bert Vastenburg van de Syrische hulporganisatie UOSSM toont hartverscheurende beelden van een huilende man die - door een gifgasaanval - zojuist vrouw en kinderen moest begraven. 'Aan alles is gebrek: bedden, medicijnen, nooduitrustingen, ambulances en brandstof.'

Zijn toehoorders van Rotaryclub Emmen ’t Loo zijn zichtbaar onder de indruk. Onder hen Emmenaar en arts Saleem Bachara, zelf een Syrische vluchteling. Hij werd onlangs lid van deze Emmense Rotaryclub. Als bestuurslid van de Nederlandse tak van de hulporganisatie UOSSM vroeg hij zijn club om Syrië te helpen.

Kerstboom in Emmen

’t Loo organiseert samen met andere Rotaryclubs het evenement Kerstboom in Emmen. In een 25 meter hoge kerstboom naast de Grote Kerk kunnen wensballen worden gehangen. Op 16 december worden ’s avonds optredens georganiseerd met tv-opnames voor het programma 'Joris' Kerstboom' van de KRO-NCRV. Ook RTV Drenthe maakt opnames.

 

 

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect