Laatste Nieuws: Het bloedbad in Aleppo dwingt het Medical NGO te pleiten voor NO FLY ZONES en medische hulp.

Amsterdam, 

De hevige bombardementen boven Oost Aleppo, wat begon op 22 september en het hele weekend doorging, heeft het leven gekost van 6oo burgers en meer dan 1.600 gewonden in de afgelopen week. Het grondpersoneel meldde dat er meer dan 80 kinderen gedood zijn en honderden meer, die verschrikkelijk verminkt en gewond zijn geraakt. " In de vijf jaar dat deze oorlog al duurt, hebben we nog niet zoveel trauma's en doden gezien in onze ziekenhuizen." Vertelde dokter Bakri M., een van de laatste overgebleven chirurgen in Aleppo.

 

Drie van de vier Syrian Civil Defense Response Centers ( De Witte Helmen) zijn aangevallen en een daarvan is volkomen vernietigd. Daardoor is de noodhulp capaciteit met 50 %  gereduceerd.

Doktoren van UOSSM verwachten de komende dagen een golf van doden en gewonden die ze niet kunnen bereiken en behandelen.

"We hebben ook niet genoeg medicamenten, instrumenten en verbandmateriaal. De patiënten liggen, verspreid in de gangen, dood te gaan op de grond omdat we geen bedden hebben. We kunnen niets doen als de luchtaanvallen continu doorgaan" zei dokter Bakri.

De weinige overgebleven ziekenhuizen die niet vernietigd zijn, worden overspoeld door gewonden, die stervende zijn, De aanvallen van dit weekend zijn de ergste die de doktoren in deze al vijf jaar durende oorlog hebben meegemaakt.

Voor het overleven van onze patiënten en staf, smeken we om no fly zones boven Aleppo. We vragen alle mensen dit te eisen van hun regering. We vragen om donaties van privé personen en regeringen, zodat we onmiddellijk  onze ziekenhuizen in Aleppo te kunnen bevoorraden. UOSSM zal zijn werk voortzetten, de levensgevaarlijke condities ten spijt en gaan onmogelijke situaties niet uit de weg. Onze staf is nog altijd bereid om aan iedereen zorg te verlenen die dat nodig heeft, ongeacht ras, geloof of politieke voorkeur.

 

Meer dan 90% van de burgers die gewond zijn geraakt werd veroorzaakt door de luchtaanvallen. Gebruik makend van jets met de meest geavanceerde techniek om ongeleide bommen te laten vallen op willekeurige doelen, ook cluster bommen en barrelbommen worden gedropt boven burger wijken en buurten als een soort van sadisme. Het is duidelijk dat deze methodes,  gebruikt worden boven dichtbevolkte steden, alleen om de onschuldige burgers te verwonden, verminken en te doden en geen militaire doelen. Het lijkt wel of precisie aanvallen alleen gebruikt worden op medische faciliteiten, zoals ziekenhuizen, hulpverleners en humanitaire convooien. 

 

                                                                                                           Vertaald door: Joyce Van Mullekom

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect