Medische voorziening van UOSSM in Aleppo aangevallen en verwoest

Hospital in aleppo

Een medische voorziening van UOSSM in Aleppo kan sinds vandaag niet meer worden gebruikt. Om drie uur ’s nachts plaatselijke tijd werd de voorziening getroffen door een luchtaanval, waarbij het gebouw volledig is verwoest. Er zijn geen dodelijke slachtoffers gemeld. 

De voorziening had een afdeling Spoedeisende Hulp, waar eerste hulp werd verleend en kleine chirurgische ingrepen werden gerealiseerd. De staf bestond uit zes leden (verpleegsters, paramedisch personeel en de chauffeur van de ambulances). De ambulances konden rijden dankzij de steun van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

 

UOSSM veroordeelt deze aanval, zoals alle aanvallen op medische voorzieningen, in de meest nadrukkelijke bewoordingen:

‘Er zijn weliswaar geen doden gevallen, maar toch zal het verlies van de voorziening onvermijdelijk het lijden van de burgerbevolking vergroten. Waar kunnen de mensen anders terecht? Deze aanvallen op medische voorzieningen hebben de afgelopen vijf jaar steeds weer plaatsgevonden. Ze getuigen van een laf en weerzinwekkend gedrag. We vragen de internationale gemeenschap Internationale Wetgeving streng te hanteren en de overtreders ter verantwoording te roepen.’ Aldus dr. Anas Al Kassem, Canadees chirurg en lid van het bestuur van UOSSM International.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect