Mentale gezondheid

UOSSM richtte het Nationale Psychologische Zorg Programma op om de negatieve effecten van het conflict op het Syrische volk tegen te gaan door het oprichten van de Geestelijke Gezondheidzorg en Psycho-sociale Ondersteuning (MHPSS) centra in Syrie, Turkije en Libanon.
MHPSS voorziet in geestelijke gezondheidszorg en psycho-sociale ondersteuning (behandeling, rehabilitatie, speciaal onderwijs, beoordeling, training, opvolgen, onderzoeken, outreach MHPSS Programma's, familie therapie, en sociaal scanning) voor getroffenen in scholen, kampen, dienstorganen, zorginstituten en ziekenhuizen.

MHPSS biedt geestelijke gezondheidszorg en psycho-sociale zorg aan voor meer dan 50.000 vluchtelingen en intern ontheemden met ongeveer 10% mensen. UOSSM is de enige organizatie die Tele-psychiatrie diensten levert in samenwerking met Yale universiteit, hetgeen het UOSSM team in staat stelt elk geval te bereiken ongeacht de locatie. 

Geestelijke gezondheidszorg is een cruciaal aspect van de gezondheidszorg:

Er is één belangrijke MHPSS center in Qah evenals vijf sub-klinieken in gezondheidscentra en twee mobiele klinieken aanbieden van de volgende diensten: behandeling, revalidatie, speciaal onderwijs, evaluatie / evaluatie, opleiding, follow-up, statistieken en psycho-sociale ondersteuning. 128.000 profiteerde van diensten in alle centra in Syrië en Turkije. We verlichten van de psychische aandoeningen als gevolg van één van de grootste humanitaire rampen in de wereld. Wij helpen die lijden aan psychische aandoeningen door het verstrekken van de volgende diensten:

- Het verstrekken van psychiatrische behandeling
- Het verstrekken van individuele en collectieve psychologische behandeling
- Training en kwalificatie van de medewerkers in het veld
- Training en kwalificatie van de medewerkers die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheid afdeling
- Het verhogen van de vaardigheden van het personeel in de geestelijke gezondheid afdeling
- Psychologische eerste hulp (diagnose en behandeling) door middel van psychologische mobiele klinieken

We willen een zo groot mogelijk aantal burgers te bereiken en ontheemde Syriërs door diensten en zorg in meer dan één land:

- Libanon: Adn Centre
- Syrië: Qah en sub-centra
- Turkije: Centres in Gaziantep en Reyhanli

In Qah Centre en sub-centra, zijn wij in staat om diensten te verlenen aan een brede populatie van de intern ontheemden in Syrië, met inbegrip van het eigen land ontheemd in meer dan 130 kampen, 200.000 mensen in Atma en Qah, en 700.000 mensen op het platteland van West Idlib.

Diagnostische diensten, psychologische en psychiatrische medicatie en behandelingen worden aangeboden door sub-centra in verschillende regio's in Syrië via een remote behandeling dienst met behulp van Syrië Tele-Mental Health (STMH) netwerk en via Collegium Telemedicus plaats van Yale University.

connect