Persbericht: 27 april Het Bombarderen van het Ziekenhuis in Al Quds- Doodt Dr Wasim Moaz


13103299_579571888877948_3492495822010576538_n.jpg
PERSBERICHT: Systematische aanvallen op ziekenhuizen zijn oorlogsmisdaden die NU moet worden gestopt

Genève, 28 april 2016, Wij (SEMA, SAMS, UOSSM, SHAM en PAC) veroordelen de aanvallen op medische voorzieningen en de gezondheidswerkers in Syrië. Wij roepen de VN en alle betrokken partijen op om een einde te maken aan deze oorlogsmisdaden en onmiddellijk burgers te beschermen. 
Aanvallen op ziekenhuizen en gezondheidswerkers blijft de grootste uitdaging zijn voor ons vermogen om humanitaire hulp te leveren. Honderden gezondheidswerkers kwamen bijeen in Genève op 11 december 2015, om de "Bescherm ziekenhuizen en medische hulpverleners" conferentie georganiseerd door USSOM bij te wonen. Helaas zijn niet alle mensen die aanwezig waren vandaag de dag nog in leven. Dr Hasan Al Araaj, de directeur van het Hama gezondheid district, werd gedood op 13 april door een projectiel dat zijn auto raakte. De luchtaanval vond plaats aan het begin van de 3e ronde van de intra-Syrische vredesbesprekingen in Genève.

 

Op 27 april, had een nieuwe aanval als doelwit het Al-Qudes ziekenhuis. Meer dan 27 mensen werden gedood en vele anderen gewond bij de luchtaanval, onder de doden was een arts, een verpleegkundige, een tandarts en een groot aantal van de patiënten van het ziekenhuis. Dr Wassim Mouaaz werd gedood in de aanval. Hij was de laatste kinderarts in de stad Aleppo. Dr. Mouaaz en zijn collega's verstrekten diensten aan meer dan 40.000 kinderen in Aleppo.

Dr Chamaa, secretaris-generaal van UOSSM die uit Aleppo afkomstig is zei: "zulke aanvallen ondermijnen volledig de voortdurende inspanningen om vrede in intra-Syrië vredesbesprekingen te bereiken, Het is niet te geloven en niemand kan het zich voorstellen. Deze aanvallen zijn oorlogsmisdaden en een vernedering voor elke arts en elk menselijk recht ".

Het viseren van de gezondheid en de hulpverleners, evenals vitale voorzieningen, zoals ziekenhuizen, is onaanvaardbaar. Het toestaan dat deze aanvallen onverminderd voortgaan en zonder gevolgen blijven, belemmert hulpinspanningen in Syrië en humanitaire werk in gemeenschappen over de hele wereld, omdat het massale wreedheden, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden normaliseert .   

Deze systematische aanvallen moeten NU worden gestopt.


We benadrukken dat wij tegen het geweld en de schendingen van humanitair recht door alle partijen zijn en we veroordelen en vragen om een einde te maken aan de beschietingen van burgers. Wij eisen dat de internationale gemeenschap onmiddellijk maatregelen neemt om alle burgers te beschermen in Syrië, ongeacht hun politieke, religieuze of etnische achtergrond.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect