Primaire Gezondheidszorg

Gezien de verslechterende gezondheidsomstandigheden in Syrië alsmede de achteruitgang van de gezondheidszorg, is het uiterst belangrijk om aandacht te schenken aan openbare gezondheidszorg en zodoende het uitbreken van eventuele epidemiën en ziekten te voorkomen.
UOSSM heeft het voortouw genomen door consistent het initiatief te nemen om oplossingen te vinden voor dit groeiende probleem door: het oprichten en uitvoeren van 12 Primaire Gezondheidszorg Centra (PHCs) in 8 verschillende directoraten verspreid over Syrië. De PHCs van UOSSM hadden meer dan 400.000 consultaties voor ongeveer 300.000 patiënten tussen begin 2015 en eind augustus 2015.

Elke PHC bevat 4 hoofdspecialisme klinieken, een laboratorium en een drogisterij. Kindergeneeskunde, gynecologie, familiezorg, en interne geneeskunde vormen de hoofdspecialiteiten in het centrum. Echter, sommige PHC beschikken tevens over een tandarts, psychotherapie of psycho-sociale dienstverlening.

UOSSM werkt aan het project "Idleb Response" in de noordelijke gebieden van Syrië, dit bestaat uit vier mobiele klinieken welke ontheemden in verschillende gebieden voorzien van zorgen op basis van de volgende sporen:

a) Het eerste ziekenhuis spoor: Shakib, Khan manieren, Efes, Kdrama, Neirab, Tel Tokan

b) Het tweede ziekenhuis spoor: Martmbarn, Kaftin, Zrdna, Killi, Hzano, Maarath Brothers

c) Het derde ziekenhuis spoor: Kfrcharim, Sgayn, Harem, Azmarin, Hvsrjh, Armanaz

d) Het vierde ziekenhuis spoor: Tlhah, Kvrnoran, grafts, Sermin, Dana

UOSSM blijft ook de Primaire Gezondheidszorg Centra ondersteunen en ontwikkelen door het toevoegen van een effectieve en flexibele diensten, zoals de "Community Outreach" en voeding diensten in elk van de PHC in Mayadeen, Manbej en Marja in de noordelijke regio van Syrië.

Primaire gezondheidszorg:

Primaire gezondheidszorg is van het allergrootste belang in een bloeiende populatie. Het handhaaft het welzijn en de algehele gezondheid van de burgers van het land.

Primaire Gezondheidszorg Centra (PHCs):

Wij streven ernaar om de dagelijkse medische zorg te waarborgen voor patiënten die onze centra te bereiken. Wij zorgen voor de grootst mogelijke zorg aan elke patiënt.

Een van de belangrijkste doelen die UOSSM zich richt op medische hulpverlening is het herstel en de versterking van de gezondheidscentra in 8 steden in heel Syrië. Als gevolg van de rampzalige situatie in veel gebieden en de constante gevaar waarmee het medisch personeel worden bedreigd, moesten wijzigingen worden aangebracht en nieuwe PHCs geopend in Turkije, terwijl veel centra werden verplaatst en 4 centra werden getransformeerd in mobiele klinieken die diensten in:

- Algemeen medicijn
- Inwendig medicijn
- Gynaecologie
- Kindergeneeskunde

Sommige PHCs bevatten ook tandheelkundige klinieken, dermatologische klinieken, orthopedische klinieken, psychologische klinieken, en voeding afdelingen. Begin 2016, was de toevoeging van een verloskunde afdeling 4 geeft.

We begonnen 2016 met 9 Primary Healthcare centra, 9 mobiele klinieken, en 4 moederschap centra.

connect