Solidair met Karim Veel ernstig zieken in Oost-Ghouta

WhatsApp_Image_2017-12-20_at_10.39.55_AM.jpeg

UOSSM sluit zich aan bij #SolidarityWithKarim campagne. Karim is de baby van twee maanden oud die zijn oog en zijn moeder verloor in Ghouta.

Bericht voor de pers

UOSSM heeft zich aangesloten bij de #SolidarityWithKarim campagne die door duizenden mensen wordt ondersteund. Ze zijn woedend over het aantal kinderen dat in Syrië slachtoffer van aanvallen is geworden. Deelnemers aan de campagne is gevraagd uit solidariteit met Karim hun linker oog te bedekken, een selfie te maken en die via social media te verspreiden.

Karim Abdel Rahman is een baby van twee maanden oud. Hij verloor zijn linker oog op 29 oktober, toen hij en zijn moeder getroffen werden door een artillerieaanval op de drukbezochte markt Beit Siy. Karims moeder stierf door de aanval en hij liep verwondingen aan zijn hoofd op.

De nietsontziende belegering van Oost-Ghouta heeft een zware tol geëist onder de burgerbevolking van ongeveer 400.000 zielen. De evacuatie van tenminste 5000 patiënten met een levensbedreigende ziekte is hoogst urgent. Het  aantal sterfgevallen door te genezen ziekten is al fors toegenomen. De humanitaire ramp wordt mede veroorzaakt door het feit dat de aanvoerlijnen voor voedselhulp en medicijnen al maandenlang zijn afgesneden. Het aantal doden door honger neemt hand over hand toe en artsen zitten zonder medicijnen, benodigdheden en apparatuur.

In de meest nadrukkelijke bewoordingen roept UOSSM op tot:

  • De onmiddellijke evacuatie van kinderen in Oost-Ghouta van wie de ziekte een kritiek stadium heeft bereikt.
  • Onpartijdige en veilige humanitaire aanvoerroutes, zodat er voedsel en medicijnen naar Oost-Ghouta gebracht kunnen worden.
  • De medische evacuatie van 500 patiënten uit Oost-Ghouta van wie de ziekte een kritiek stadium heeft bereikt.
  • De bescherming van burgers in Oost-Ghouta volgens Internationale Humanitaire Wetgeving en een onmiddellijk einde van de belegering.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect