UOSSM veroordeelt met nadruk de moord op zeven Witte Helmen in Idlib, Syrie.

IMG_8097.JPG


12 augustus 2017

UOSSM veroordeelt met nadruk de moord op zeven Witte Helmen in Idlib, Syrie.

Om ongeveer vijf uur 's ochtends vroeg bestormde een gewapende groep het centrum in Sarmin en vermoordden zeven leden van de Witte Helmen. De moordenaars stalen ook twee auto's, telefoons en walkie talkies, naast andere apparatuur waarmee levens kunnen worden gered. De directeur van de Witte Helmen verklaarde: "Hun werk richtte zich alleen op het redden van het leven van burgers, het verzorgen van gewonden en het blussen van branden."


Het werk van de Witte Helmen kreeg wereldwijd erkenning toen ze werden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. De documentaire op Netflix "De Witte Helmen" won de Oscar voor de beste korte documentaire. Onder de zeven die werden vermoord, was Abu Kifah die vorig jaar op video werd vastgelegd, toen hij huilde nadat hij zich realiseerde dat de de baby die hij had gered, zou overleven. Het Syrische Netwerk voor de Rechten van de Mens documenteerde misdaden/aanvallen tegen de medische staf en Witte Helmen in de eerste helft van 2017 met een totaal van 69 slachtoffers tijdens 135 aanvallen op de gebouwen van de Witte Helmen.
UOSSM roept alle betrokken partijen op evenals de internationale gemeenschap en organisaties voor de Rechten van de Mens een volledig onderzoek uit te voeren naar deze schokkende misdaad. Aanvallen op hulpverleners is een duidelijke schending van Internationale Humanitaire Wetgeving en UOSSM roept de internationale gemeenschap daarom op hulpverleners te beschermen en overtreders met nadruk te vervolgen. UOSSM wil haar meestgemeende condoleances overbrengen aan de gezinnen en de geliefden van de slachtoffers. UOSSM bevestigt haar volledige solidariteit met de Witte Helmen en veroordeelt iedere misdaad die zich op hen richt of op iedere andere hulpverlener, medisch of algemeen.

Over UOSSM
Sinds 2012 heeft UOSSM voorzien in medische noodhulp en diensten verleend op het gebied van gezondheidszorg. Dit alles richtte zich op de Syrische bevolking die door de crisis is geraakt. UOSSM heeft in de eerste plaats binnen Syrie gewerkt en met Syrische vluchtelingen in Turkije.
De organisatie ondersteunde voor een deel 120 ziekenhuizen en 200 medische hulpposten ter waarde van 15 miljoen dollar aan medicijnen en voedsel. Daardoor konden 130.000 chirurgische ingrepen worden uitgevoerd, werden er meer dan een miljoen patienten behandeld in onze hulpposten voor klinische medische zorg. Er vonden 2872 geboorten plaats in de kraamkliniek van Burnas en in andere geboortecentra van UOSSM. Meer dan 130.000 mensen profiteerden van onze psychologische gezondheidszorg en van de centra voor psychosociale ondersteuning.
Meer dan 10.000 leden van de medische staf zijn door UOSSM getraind en daardoor beter gekwalificeerd.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect