UOSSM Telemedicine Programma

Naarmate de oorlog in Syrië zijn 6e jaar nadert, verliezen nog steeds veel burgers hun leven als gevolg van luchtaanvallen en geweerlopen. Een aanzienlijk aantal burgers sterven door gebrek aan medische dienstverlening. Een essentieel onderdeel van de medische dienstverlening is de oprichting van de medische intensive care units, aangezien de meeste blessures ernstige trauma letsles zijn (meerdere organen letsel, ernstig borst en traumatisch hersenletsel). 

Op basis van onze UOSSM data, vereisen een aanzienlijk aantal verwondingen intensive care monitoring en beheer, en veel gevallen moeten aan beademingstoestellen worden geplaatst.

Als gevolg van de moeilijkheid toegang tot een groot aantal gebieden waar ziekenhuizen duizenden mensen bedienen, en als gevolg steeds groter wordende gebrek aan artsen met cruciale specialiteiten, is de oprichting van Tele-geneeskunde, in het bijzonder Tele-ICU (Intensive Care Unit) zeer belangrijk geweest bij het redden van levens. 

UOSSM met de steun van andere medische zuster hulporganisaties zoals SAMS, heeft geholpen bij de oprichting van meerdere ICU eenheden op de grens van Syrië en in de stad Aleppo. Later, werden de grootste eenheden met een hoog volume aan trauma letsels, uitgerust met hoge resolutie camera's, satelliet-internet en speciale programma's, zodat onze specialisten in Canada en de Verenigde Staten een bijdrage kunnen leveren en consultaties van onschatbare waarde kunnen aanbieden over het net. 

 Het idee is om de tel-communicatiedienst en hooggekwalificeerde buitenlandse artsen, die bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen en te helpen, te gebruiken voor de verbetering van de patiëntenzorg in gebieden getroffen door natuurrampen en oorlog. 

Wij geloven dat Tele-medicine en Tele- ICU voor de best mogelijke patiëntenzorg zal zorgen, en dagelijks levens kan redden met een minimum aan kosten en risico's. 

Daarnaast zal ons programma helpen bij het opleiden van lokale artsen en verpleegkundigen in de belegerde gebieden

 

Het huidige personeel:

Tele- ICU: 10 ICU personeelsleden in Noord-Amerika (3 van hen in Canada)

Tele- Neuro ICU: ( 5 neurologen in Canada, 7 neuroradiologen in de VS, 3 neurochirurgen in de VS

Tele- Psychiatrie: (7 psychiaters, één psycholoog in Canada)

Tele- Chirurgie (4 chirurgen)

Tele Radiologie: (15 radiologen)

 

Gedekte centra: 

5 Intensive Care Centra

Eén Psychiatrie Eenheid 

Patiënten volume: gemiddeld 10-15 patiënten per dag 

 

Neem contact met ons op als u wilt bijdragen aan dit nobele programma en helpen bij het redden van levens 

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect