SAVE SYRIAN MEDICS

Een ziekenhuis in Aleppo is tegenwoordig de meest gevaarlijke plek op de wereld, verklaarde Dr. Salem die zich momenteel in het belegerde oostelijke deel van Aleppo bevindt. Ik moet mezelf in veiligheid zien te brengen in de meest gevaarlijke stad ter wereld! Pas goed op je zelf, rijd voorzichtig! werd me aangeraden! Alsof ik nu ga autorijden en voorzichtig moet zijn. Ik zou liever zien dat ze de piloten van de bommenwerpers vragen ons niet te bombarderen en geen raketten op ons af te schieten.en te laten ontploffen.

Verspreid deze boodschap en vul de wereld met je schreeuw van afschuw over deze oorlog en degenen die hem voeren.
Gemiddeld wordt elke 17 uur 'n ziekenhuis het doelwit van een gerichte aanval. En elke 63 uur komt een medisch personeelslid daar bij om. In Syrië zijn er in de laatste 144 dagen al 143 gerichte aanvallen op medische faciliteiten en hun personeel. Meer dan één derde daarvan gebeurde in het belegerde Aleppo Dit blijkt uit de verslagen van de Verenigde Naties (Independent International Commission of Inquiry on the Syrian Arab Republic)
Niettemin liggen de prioriteiten van de artsen bij de levens van hun patiënten en niet bij hun eigen veiligheid. Ze blijven zorg verlenen ondanks dat de gebouwen niet veilig zijn en het gebrek aan middelen. Voor artsen en ander medisch personeel in Syrië is hun werk een roeping wat inhoudt dat ze iedereen helpen, ongeacht hun achtergrond, religie, geaardheid of politieke overtuiging. het is een eervol maar ook een gevaarlijk beroep, daarom moeten wij hen dankbaar zijn en steunen.
 
Wij vragen u om actie te ondernemen uit naam van artsen en medisch personeel die hun leven riskeren of helaas al verloren hebben terwijl ze slachtoffers probeerden te redden.
Onderneem actie als collega artsen, en collega medisch personeel en alle Syrische hulpverleners
 
U kunt het doen door een korte staking van 30 minuten te houden op vrijdag 25 november. Maak 'n foto van u zelf met een boodschap van steun en publiceer dit op sociale media of stuur hem naar ons pagina op facebook met de hashtags #NeverAgainisNow en #SaveSyrianmedics

 

 

 

WHEN
November 25, 2016 at 6pm - November 26, 2016
WHERE
Save Aleppo
CONTACT
UOSSM_NL ·

Will you come?

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Geven Vrijwillig op zich nemen Verspreid de boodschap over dit goede doel

connect