mobiel menu openen

Wat doen wij

WAT DOEN WIJ

Sinds 2012 is UOSSM-internationaal actief in het verstreken van medische hulp en diensten in de gezondheidszorg aan duizenden mensen die getroffen zijn door de crisis in Syrië, Turkije en Libanon. Eén van onze grootste prestaties is de oprichting en in bedrijf houden van het grootste ziekenhuis in het noorden van Syrië.

ONZE DOELEN

(1)    Mobiliseren van medische NGO’s en verenigingen om hun medische en chirurgische middelen beschikbaar te stellen, en het toegankelijk te maken voor de behandeling van de gewonden en slachtoffers van de Syrische oorlog.

(2)    Coördineren van de benodigde ondersteuning aan vrijwilligers in het buitenland en medisch personeel in het binnenland, om de hulp- en ontwikkelingsprojecten van de UOSSM organisaties te realiseren.

(3)    Opzetten van logistieke hulp en trainingsfaciliteiten voor medische teams in Syrië, en hen te helpen om de opvang op te bouwen om de zorg voor gewonde patiënten en slachtoffers van de oorlog te verbeteren.

(4)    Evacueren van patiënten, die in kritieke toestand verkeren en ernstig gewonden naar goed uitgeruste gezondheidscentra in de buurlanden.

(5)    Leiding geven op het gebied van onderzoek via samenwerking met andere NGO’s. Het Verzamelen van elektronisch gegevens  door middel van het omvangrijke medische netwerk van UOSSM in Syrië en door middel van onderwijs om uiteindelijk de overlevingskansen en de resultaten van de gezondheidszorg te verbeteren.

(6)    Leveren van eerstelijns gezondheidszorg, traumazorg en psychosociale ondersteuning door middel van het ondersteunen van klinieken en ziekenhuizen met medicijnen, medische benodigdheden en de financiering van  voor de operationele kosten en psychische zorg.

ONS WERK

  • Trainen, ontwikkelen en ondersteunen van het vrijwilligersaanbod en de artsen die zorg dragen voor de oorlogsslachtoffers.
  • Verzamelen van gegevens om de kwaliteit, kwantiteit, en de aard van de geleverde gezondheidszorg te verbeteren.
  • Coördineren met partnerorganisaties om ervoor te zorgen dat de hulp mensen in nood bereikt.
  • De Nederlandse regering, internationale organisaties en het publiek bij ons werk betrekken en inschakelen om ons werk te steunen.

 

WAAR WE WERKEN

UOSSM biedt medische noodhulp en humanitaire hulp aan mensen in nood in heel Syrië. Daarnaast coördineert UOSSM het medische werk uit landen die grenzen aan Syrië, zet een complex logistiek netwerk op om de gebieden die door de gewapende conflicten geteisterd worden te bereiken en we het wast stellen van de  normen voor ziekenhuizen en klinieken in de getroffen gebieden. Onze programma’s worden beheerd en ondersteund door de UOSSM-kantoren in Turkije. Er zijn  momenteel meer dan 600 medewerkers die verspreid over de noordelijke, centrale en zuidelijke regio’s van Syrië werken. 

 

ONS WERK IN NEDERLAND

  • Zorgen voor bewustwording en het inzamelen van fondsen door het aantrekken van medische professionals, supporters en donateurs.
  • Het versturen van medische voorraden en apparatuur van ziekenhuizen en bedrijven naar regio’s die getroffen zijn door natuurrampen of gewapende conflicten.
  • Opzetten van partnerschappen voor projectmanagement en het verwerven van fondsen in samenwerking met andere Nederlandse goede doelen.
  • Coördinatie van de werkzaamheden en de medische missies met andere internationale afdelingen en medische organisaties

UOSSM is van plan om netwerken, samenwerking en ontwikkeling van partnerschappen tussen haar leden en andere partners, zoals internationale humanitaire organisaties, (Artsen Zonder Grenzen, Worldwide Artsen, Internationaal Comité van het Rode Kruis) te promoten om gezamenlijk noodhulp en medische hulpprojecten uit te voeren en te bevorderen.

Wat

Ons laatste nieuws
Syria Reports First Case of COVID-19, UOSSM Expects Parabolic Jump In Cases

This weekend the Syrian Government reported their first case of COVID-19 in Damascus (not including Northern Syria). UOSSM projects a significantly higher number of cases that have gone unreported.  Over 80% of the medical infrastructure in....

> lees verder
Syria Reports First Case of COVID-19, UOSSM Expects Parabolic Jump In Cases

This weekend the Syrian Government reported their first case of COVID-19 in Damascus (not including Northern Syria). UOSSM projects a significantly higher number of cases that have gone unreported.  Over 80% of the medical infrastructure in....

> lees verder
naar boven